Barfujete a nevíte si rady, z čeho připravit krmnou dávku pro psa? Přinášíme inspiraci v podobě tří základních jednoduchých receptů.

Vyzkoušejte 3 ověřené barf recepty pro vašeho mazlíčka

 

Televize jsou plné různých kuchařských show, jedny z nejúspěšnějších stránek na internetu jsou ty s recepty. Pokud chcete uvařit nedělní oběd, není problém najít recept podle vašich přání nebo podle toho, co zrovna máte v lednici. Jestliže ale toužíte připravit vydatnou krmnou dávku svému čtyřnohému mazlíčkovi, najít dobrý recept je jako hledat jehlu v kupce sena. Připravili jsme 3 různá psí menu obsahující syrové maso, a věříme, že vám budou návodem či inspirací, jak krmit vašeho psa.

Každý pes je jiný – malý, velký, tlustý, tenký. Majitel sám nejlépe ví, kolik toho jeho čtyřnohý společník spořádá, proto si upravte recepty dle potřeby vašeho psa, případně si uvedenou gramáž přepočtěte na díly. Pokud si nevíte rady, v našem starším článku se dozvíte, jak optimálně stanovit krmnou dávku pro psa.

 

1. recept – Dršťky

500 g hovězích drštěk nepraných mletých                                 

240 g hovězích kostí masitých                                                                                                                                  

120 g kolínek                                                                         

1 banán       

  receptdrstky                                                                                                                                                       

 

2. recept – Hovězí svalovina

500 g hovězí svaloviny namleté nahrubo

2 vepřové chrupavky (cca 120 g) 

120 g kolínek

80 g řepy – ta bude pro vašeho psa chutnější, pokud bude uvařená do měkka.   

receptsvalovina3

                                                                                                               

3. recept – Krůta 

400 g krůty mleté s mrkví a konopnou vlákninou

280 g hovězích kostí 

120 g rýže 

120 g mrkve a celeru – pokud vašemu psovi nechutná syrová zelenina, můžete ji na chvíli povařit, tak aby v ní zůstaly i vitamíny.

receptkrůta

 

Brambory, rýži či těstoviny vždy uvařte. Pokud vašemu psovi nechutná syrová zelenina, je možné ji krátce povařit, aby změkla, ale zároveň nepřišla o všechny hodnotné vitamíny. Množství kostí měňte, jednou můžete dát více, podruhé méně. Pes ale kosti potřebuje, jelikož jsou zdrojem tolik potřebného vápníku.

Všechny recepty obsahují běžně dostupné suroviny včetně masa pro psy. Nezapomínejte ani na doplňky stravy, které dodají vašemu psovi chybějící vitamíny či minerály, jichž se mu nedostalo v potravě. Udělat z vašeho psa zdravého a spokojeného tvora není tak těžké, co myslíte?